18 Şubat 2010 Perşembe

İnteraktif E-Kitap Örnekleri

CHM türündeki e-kitaplar internet sayfası tabanlı olduğundan internet sayfalarında gördüğünüz çok şey derlenmiş kitaplarda çalışır. JavaScript ve Flash bunların başında gelir.
Not: E-kitabınızı HTML Help Workshop ile derlerken bu program sayfa içindeki linkleri arayıp, linklerin gittiği dosyaları da derlenen kitaba otomatik olarak kitaba ekliyor. JavaScript ve resim dosyaları da bu şekilde ekleniyor. İş JavaScript kodu içinde işaret edilen dosyalara, Flash dosyalarına ve internet sayfası içinde indirme linki olarak verdiğiniz diğer dosyalara gelince, HTML Help Workshop bunu beceremiyor. Bu dosyaları derlerken ortaya çıkan .hhp uzantılı dosyayı NotePad ile açıp el ile ekleyip tekrar derleyebilirsiniz.

Dosyayı NotePad ile açtığınızda aşağıdakine benzer kod görmeniz lazım.

[OPTIONS]
Compatibility=1.1 or later
Compiled file=Tecvid Kitabı.chm
Contents file=Tecvid Kitabı.hhc

[FILES]
tecvid00.htm
tecvid01.htm
tecvid.css
pictures/1.jpg
## buraya daha başka dosya eklenilebilir.
Şimdi, kendi derlediğim örnekleri sunayım. Boyutları 30 KB'tan az olan bu küçük programcıklar, hem hızlı, hem de taşınabilirdir (portable).

Download

İlk sekiz tanesini buradan indirebiliriniz. (64 KB)
Uygulamalı Tecvid Kitabı 4.0'ı aşağıdaki sunuculardan indirebilirsiniz. (92.6 MB)
rapidshare, depositfiles, megaupload, hotfile
Bu e-kitapları açmakla ilgili bir sorun yaşarsanız buraya bakın:

E-Kitap Açılmıyor Sorunu

Açıklamaları

1) Türkçe Karakter Basitleyici
Bozuk karakterli olan ve okunmasında güçlük çekilen e-postaları okunabilir hale getirmeye yarayan bu program aynı zamanda göndermek üzere yazdığınız e-posta metinlerindeki Türkçe karakterleri de gönderdiğiniz kişinin bilgisayarında bozuk görüntülenmemesi için en yakın karşılıklarına çevirebiliyor. Kısacası iki farklı işlemi tek kutuda yapabiliyorsunuz.

2) Günün Yemekleri
Hangi yemeği yapacağına karar veremeyenler için hazırlanmış hoş bir uygulama. Yemek türüne göre tıklayın program size bir yemek önersin.

3) Kili Scientific Calculator
Bir bilimsel hesap makinesi. Türkçe'ye çevirmeye gerek yok zaten.

4) PathGenerator
PathGenerator internet sitesi hazırlayan ve sayfası açıldığında bir şeyin (metin, resim veya her ikisi) istenilen patika boyunca hareket ettirmesine yardımcı olur. Farenizle patikanızı çizin, önizlemesini görün ve beğenirseniz "Kodu Gör" düğmesine basarak sayfanıza ekleyeceğiiniz kodu görüntüleyin.

5) Periyodik Tablo
Elementlerin adını, atom numarasını, keşif yılını, erime kaynama noktasını, atom ağırlığını, öz kütlesini, izotoplarının sayısını, elektronların dağılımını ve son yörünge orbitalini gösteren Türkçe bir periyodik cetvel.

6) Popup Window Generator
İnternette gezerken karşılaştığınız (mesela bu sayfada) bazen sayfanın açılmasıyla açılan, bazen bir linke tıkladığınız zaman açılan, bazen menü çubuğu ve araç çubuğu olmayan, bazen de köşesinden tutup uzatamadığınız "Popup Pencere" denilen pencerelerden siz de sayfanıza koymak istiyorsanız bu programı kullanarak kendinize göre ayarlarınızı yapın "Kodu Göster" düğmesine basıp kopyalayın ve sayfanın tarif edilen yerine yapıştırın.

7) Takvim - Saat
Hoş bir takvim ve saat uygulaması.

8) VML Editor
VML Editor, bir çizim aracıdır. Ancak "Paint"ten farklı olarak burda çizdiğiniz şekillerin kodunu tek tıklamayla görebilirsiniz. HTML belgenizin içinde grafik olsun ama bu belge dışarıdan bir resme ihtiyaç duymasın diyorsanız bu programla şeklinizi çizip kodunuzu belgenizin içine yapıştırarak amacınıza ulaşabilirsiniz.

9) Uygulamalı Tecvid Kitabı'na sesli okumayı durdurma ve devam etme özelliği ekledim.


Daha başka neler yapılabileceğini siz düşünün.

Download

İlk sekiz tanesini buradan indirebiliriniz. (64 KB)
Uygulamalı Tecvid Kitabı 4.0'ı aşağıdaki sunuculardan indirebilirsiniz. (92.6 MB)
rapidshare, depositfiles, megaupload, hotfile

Hiç yorum yok: