18 Şubat 2010 Perşembe

HTML Help Workshop ile Kitap Ayarları

Bu gönderide kitap HTML Help Workshop ile kitap derleme ayrınıtlı olarak anlatılacaktır.

Elinizde aşağıdaki gibi HTML dosyaları varsa bunları HTML Help Workshop ile derleyip tek bir dosya haline getirebilirsiniz. (Bu dosyaları buradan indirebilirsiniz.)

Derlenen dosyanın simgesi sarı renkli soru işareti gibi olur.

Öncelikle HTML Help Workshop programını buradan indirin.

1) HTML Help Workshop programını çalştırın ve yeni bir Project dosyası açın:

2) Karşınıza çıkan pencerede Convert WinHelp Project seçeneğini boş bırakın ve ileri deyin:

3) Sonraki pencerede Browse düğmesine tıklayın ve dosyanızın adını ve kaydedileceği yeri belirtin. HTML dosyalarızla aynı klasör olması tercih edilir. Sonra düğmesine basın. Şimdi tekrar ileri diyebilirsiniz:

4) Bu pencerede bize şimdi kullanmak üzere daha önce bir dosya hazırlayıp hazırlamadığımızı soracak. Biz hazırlamadığımız için seçenekleri boş bırakarak ileri diyeceğiz:

5) Geri gelip bir değişiklik yapmak isteyip istemediğimizi soracak. Biz Sona tıklayalım:

6) Ana pencerenin sol kısmındaki birinci düğmeye tıklayın. Açılan Options penceresindeki Title kısmına pencerenizin adını yazın ve Tamama tıklayın:

7) Sol kısımdaki ikinci düğmeden açılşta hangi sayfanın görüneceğini belirleyin.

8) Şimdi ana pencereden contents sekmesine geçelim. Gelen iki seçenekli pencerede bir değişiklik yapmadan OKa tıklayın ve content dosyasının kaydedileceği yeri belirtin.

9) Heading eklemek içi soldaki düğmelerden ikincisine tıklayın.

10) Bize şu anda heading lazım olmadığı için kullanmaıyoruz. Silemek için sol taraftaki 5. düğme olan silme düğmesine basın. Soldaki üçüncü düğmeyi kullanarak bir page ekleyelim.

11) Açılan pencerede Entry Title kısmına birinci HTML sayfamızın konusunu yazalım. Add düğmesine basarak birinci HTML dosyasının yolunu Browse düğmesiyle belirtin. İki kere Tamama tıklayın ve böylece birinci konu eklenmiş oldu.

12) Bitmiş hali şekildeki gibi olabilir. İsterseniz önceki basamaklarda atladığımız heading ile bu konular için bir nevi kasör yapabilirsiniz. Sol taraftaki altıncı, yedinci ve sekizinci düğmelerle oluşturduğunuz nesneleri aşağı, yukarı, sağa ve sola kaydırabilirsiniz. Geri kalanı teker teker yapabilirsiniz.

13) Daha sonra ana pencerenin File Menüsünden compile seçeneğini seçerek projemizi tamamlamış oluyoruz.

Böylece bitmiş oluyor.

Hiç yorum yok: