5 Mart 2011 Cumartesi

Hayat ve Hatıratım - Rıza Nur

Meraklısı bilir, izaha gerek yok. Rıza Nur'un Hayat ve Hatıratım kitabını PDF olarak buradan indirebilirsiniz. Arayıp da bulamayanlar için:

Hayat ve Hatıratım - Dr. Rıza Nur - Cilt 1

Hayat ve Hatıratım - Dr. Rıza Nur - Cilt 1 (Zavallı Alternatif Link)

Düzeltme:

Hayat ve Hatıratım - Dr. Rıza Nur - Cilt 2

Hayat ve Hatıratım - Dr. Rıza Nur - Cilt 3

Hayat ve Hatıratım - Dr. Rıza Nur - Cilt 4

Efendim, bazen e-kitap çok lazım oluyor, özellikle arama tarama yaparken ve bilgisayarda çalışırken. Bir de sadece gözatmak için dört cilt kitap almak istemezsiniz, hem para israfı hem kâğıt israfı olur. Bunun gibi sebeplerden bir kitabın bir yerlerde e-kitap hali de olsun istersiniz. Ama telif hakları da vardır bir yandan.

İnternette bir yerlerde olsun diye Rıza Nur'un Hayat Hatıratım kitabının dört cildi de olsun diye burada yayınladım. Halkımızdan inanılmaz bir teveccüh göreceğini tahmin edemezdim. Açıkçası üzüldüm de. O kadar faydalı şeyler varken millet ıvır zıvırla uğraşıyor.

Tarihçi olanlara  lafım yok ama memlekette bu kadar tarihçi olduğunu da sanmıyorum. Tarihe az çok merakınız varsa "Modernleşen Türkiye'nin Tarihi" kitabını okuyabilirsiniz. Üniversitede biz onu okuduk. "Türkiye tarihi" diye google'da arama yapınca adamakıllı bir kitap çıkmıyor diye yazıyorum.

Evet, değerli okuyucu, lafı fazla uzatmayayım. İmkanlar kısıtlı. Dört cildi de paylaşınca aylık trafik kotam hemen bitiriveriyor. Kota bitince de hiçbir cildi indiremiyorsunuz tabi. Sizlere hizmette geri kalmamak için diğer ciltlerin linklerini kaldırıyorum. İlk cildi doya doya indirin. :)

Telif haklarını ihlal eden bir kitabı yaymak insanlığa hizmet gibi görenler var diye ben de hizmet dedim. Bir arkadaş büyük emek harcamış, internetten bu kitabın linklerini bulmuş ve arkadaşlarıyla paylaşmış.
Degerli arkdaslar internet üzerinden bu 4 cildi PDF formatında buldum ve indirdim.İsteyenler bu nimetten faydalanabilirler.Sadece ALLAH RAZI OLSUN deyin yeter bana..
Selametle..

http://www.box.net/shared/meex59q4qy PART 1 7 mb
http://www.box.net/shared/c3jhreuqv8 PART 2 7 mb
http://www.box.net/shared/oj2a3d2xas PART 3 20 mb
http://www.box.net/shared/9s4v39grr5 PART 4 18 mb

Haydi Kolay Gelsin arkdaslar..
Böyle gayretli arkadaşları tebrik ederiz. Böyle arkadaşlar varken sırtınız yere gelmez okuyucu. Diğer ciltlerin linklerini de bulursunuz elbet.

35 yorum:

turunch dedi ki...

linkler de hata var rapid e ekleyip yeniden yayınlayabilir misiniz

cihan dedi ki...

Linkler sağlam. Ancak bunlar dosyanın doğrudan linkleri değil. Linklerin açtığı sayfadan "Download" düğmesine basmanız gerekiyor. Yine sorun olursa IDM türü indirme programınızı devredışı bırakarak indirmeyi deneyiniz.

Y. Rüştü RAKICI dedi ki...

burda sorun var baska bir yere upload edersenz cok sevinrm cnkü hiç br yerde bulamıyorm downloada bastıktnsonra hata veriyor

cihan dedi ki...

"The user hosting this content is out of bandwidth." hatası alıyorsanız aylık kotam dolmuş demektir. Başka bir yere gönderemem, internetim sınırlı. Ay başında kota sıfırlanınca tekrar deneyin.

Y. Rüştü RAKICI dedi ki...

aynn oyle hata alıyorum en kısa zamanda düzeltirseniz cok sevinirim

Y. Rüştü RAKICI dedi ki...

merhaba rahatsız ediyorum ama acaba kitabı yukleme sansınız yokmu su anda

cihan dedi ki...

Biraz gecikmeli de olsa aylık kotamı yenilemişler. Şu an indirilebilir olması lazım.

Unknown dedi ki...

hocam linkler mafiş... bi ilgilenseniz, hepsini tek seferde hotfile rapid vs sitelere yükleseniz?

cihan dedi ki...

Linkler sağlam. İlk link birinci cildi indirme sayfasına, diğer üç link ise "dosya silindi" sayfasına gidiyor. Bir problem yok yani. Açıklamalarda belirtildiği gibi işte.

oooooo dedi ki...

silinen dosyayi nasil indircem??? tekrar yükler misin? tamamini okumak istiyorum. lütfen, cok makbule gececek....

kadirordu dedi ki...

mrb hocam,

faydali bi calisma ama,arkadaslarin dedigin gibi ilk cild disindakiler calismiyo.nasil indirebiliriz.ilk cildi okudum diger ücünü de okumayi cok isterdim.ilgilenirseniz cok sevirinim

cihan dedi ki...

E-mail adresi bırakmayın. E-mail ile gönderme imkanım/niyetim olsa buraya eklerim linkleri. Bir şey değil, spambot denen şeyler e-mail adreslerinizi toplayacak oraya buraya yazarsanız.

kadirordu dedi ki...

imkanla niyet farkli seyler.linkleri nie eklemiyorsunuz,sorun tam olarak nedir.paylasirsaniz belki cozmenizde yardimci olabiliriz.diger ciltler mi yok siz de?

SFNC dedi ki...

allah razı olsun vatana hizmet

M.M.B. dedi ki...

kardeş 2-3-4.cildleri tekrar yüklermisin...istersen E-mailde verebilirim

gibiaf dedi ki...

Dostum, eğer sağlam linkleri bir şekilde alma şansım olursa, birden fazla yerde yükleyerek linkleri tekrar sana gönderebilirim. Bu şekilde hem herkesin faydalanması mümkün olur hem de senin üzerine fazla yük binmez.

cihan dedi ki...

Bir yerlere upload etmek isteyenler için diğer ciltlerin linklerini bir günlüğüne (belki iki) aktifleştirdim. Şunu da not edeyim ki bu diğer ciltlerin her biri yaklaşık 1400 kişi tarafından indirilmişti. Hiç kimse de bu ciltlerden memnun kalmamış veya "vatana hizmet" zahmetine girmek istememiş olacak ki aylarca bir yerlere upload edememiş.

Herneyse sadece upload edecekler indirsin de kotam dolmasın. Aksi halde ben de hesabımdaki dosyalara erişemem.

Not: Ben bu kitabı okumadım. Önemli bir kitap olsa gerek. Atatürk'e hakaret içerdiğini söylüyorlar. Başıma bir şey gelirse sorumluluğu kabul etmiyorum bak. Baştan anlaşalım.

kadirordu dedi ki...

indiremedik ya.indiren kimse yok mu arkadaslar,bize de gonderin.kac ay takip ettim,bakmadigim bi gunde aktiflestirilmis
alperalp101@hotmail.com
indirebilen oldusa benm adrese de atabilir mi

kadirordu dedi ki...

gibiaf sen yukleyebildin mi

gibiaf dedi ki...

kadirordu kardeşim, maalesef benimde bakamadığım bir gün eklenmiş ve tekrar kaldırılmış sanırım. Cihan kardeşim, bunları mümkünse her birini 3 er gün boyunca mustakil olarak yayınlarsan hem kotan sıkıntın olmaz hem de o arada bizler de indirebiliriz. İnşallah bugünden itibaren sayfanı hergün takip etmeye çalışıcam. En azından geçen sefer yaptığın gibi yapabilirsen bu sefer mutlaka yakalarım.
İlgin için ayrıca müteşekkirim.

cihan dedi ki...

kadirordu'ya bulduğum bir çözümü mail atmıştım, okumamış herhalde. şöyle yapalım o zaman. her cuma linkleri açayım. birisi çıkıp da bir yere upload etsin ve 7/24 açık sınırsız indirmeli linkini paylaşsın. böylece her gün kontrol etmek zorunda da kalmaz kimse. şimdi açıyorum linkleri cuma akşamına kadar. kaç hafta yaparım bunu bilmiyorum. muhakkak birisi paylaşır. evet evet paylaşır.

gibiaf dedi ki...

Cihan kardeşim, Allah razı olsun. Şu an itibariyle indiriyorum. Dosyaları mümkün olduğunca fazla yere yükleyip linkleri buraya yorum olarak eklerim. Allah'ın izniyle linkler silindikçe ya da bir sebepten ulaşılamaz oldukça mutlaka yenilemeye çalışırım.

gibiaf dedi ki...

Cihan kardeşim, ilk yüklemeyi ADrive üzerine yaptım. Ücretsiz üyelik sahibi olduğum için, sanırım 15 gün boyunca açık kalacak link. Allah'ın izniyle diğer sitelere de en kısa süre içerisinde dosyaları yüklemeye çalışıcam.

Dört cildide bir arada :

Hayat ve Hatıratım - Rıza Nur

gibiaf dedi ki...

Rapidshare ve Hotfile linkleri :
Hayat ve Hatıratım - Rıza Nur [Rapidshare]

Hayat ve Hatıratım - Rıza Nur [Hotfile]

kadirordu dedi ki...

hocam attigin mail gereksiz kutusuna gittigi icin okuyamadim.simdi siteye bakarken kontrol ettim gordum.cok cok saol.gibiaf kardes sen de cok saol

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/UstadKadirMisiroglu

mstf dedi ki...

Rabbim bu ümmetin uyanmasında emeği geçen sizin gibi güzel insanlardan razı olur İnşAllah

numan7425079 dedi ki...

ben indiremiyorum benim e posta adresime göndere bilir misiniz... numan7425079@gmail.com...

Adsız dedi ki...

rıza nurun kitabını indirdim. çok teşekkürler. ben araştırma görevlisiyim. ileride özellikle güneş dil teorisi, dilde sadeleşme, dil tahribi gibi konularda kitap yazmak istiyorum. bu yüzden kaynak topluyorum. elinizde kaynak varsa ve paylaşmak isterseniz, ya da kaynak adresi, kitap ismi, yazar ismi vb. tüm yardımlarınız için huzeyfebilge@hotmail.com'a email atarsanız sevinirim. davayı, akademik çevrede yürütmek gerekli. duyarlı kişilere selamlar.

cihan dedi ki...

Akademik çalışmalarda bulunmanız ne kadar güzel. Dilde sadeleşme konusuyla ben de ilgilenmiştim. Konuyla ilgili aşağıdaki kitapları okudum:

Mehmet Doğan - Batılılaşma İhaneti (Kütüphanelerde var.)
Ali Fuat Başgil - Türkçe Meselesi
Necmettin Hacıeminoğlu - Türkçe'nin Karanlık Günleri
Kadir Mısıroğlu - Bin Uydurma Kelimeyi Boykot Yahud Doğru Türkçe Rehberi Arabi Harfleri Terakkimize Mani Değildir - Avram Galanti
Dil Davası - Burhan Bozgeyik
Harflerimizin Müdafaası - Alimcan Şeref
Osmanlıca Türkçe Uydurmaca - Peyami Safa (Günü geçmiş köşe yazıları.)
Türkçe'nin Sırları - Nihat Sami Banarlı
Misalli Büyük Türkçe Sözlük - İlhan Ayverdi

Bir de şu makaleleri:
http://www.islamharfleri.net/yazilar/index.html

Ancak sonra gördüm ki geçmişi tekrar etmenin çok bir faydası yok. Bunun yerine Türkçe'nin incelikleriyle ilgili unutulan şeyleri hatırlatan bilinmeyen şeyleri öğreten yeni şeyler ortaya koymanın daha faydalı olacağına inandım.

Mesela batılılar
* Latin harflerini okuyan OCR yazılımları geliştiriyor.
* Basılmış eski kitapları bilgisayara aktarıp sanal kütüphaneler oluşturuyor.
* Ngram Viewer gibi, reCaptcha gibi değişik uygulamalar yapıyor.
* Emek verip kaliteli sözlükler yazıyor, internette de herkesin istifadesine sunuyor. Mesela Oxford'un sözlüğünde kelimelerin bütün anlamlarını, cümle içinde kullanımlarını, bir kelimenin farklı kullanım alanlarını, onula ilgili deyimleri, kökenini, gramerini, kendisine benzeyen başka kelimeleri listeliyor. Hatta yeri geldiğinde ilk defa hangi coğrafyada hatta hangi kitapta ortaya çıktığını da söyleyebiliyor.
* İşin gırgırını da unutmayıp şiir oluşturucu uygulamalar yapıyor.

Biz daha işin çok çok başındayız. TDK'nın sitesine girip "tahrir" kelimesini aradığımızda bir iki kelime açıklamayı zor buluyoruz. Arapça kökenini doğru düzgün görüntüleyemiyoruz bile. *

Transkripsiyon işlerini ancak lise ödevi olarak verdiğimiz zaman akademik camiada daha ciddi çalışmaların yapılabileceğini düşünüyorum.

Mesele neydi nereye geldim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Unknown dedi ki...

Kardeş linkler açılmıyor,,,serkanrose@gmail.com hesabına yollama imkanın var mı? Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

http://www.forumtarih.com/rizanur/

Unknown dedi ki...

http://www.akpartiforum.com/dr-riza-nurun-hayat-ve-hatiratim-indir-t147050.html?s=a6fbc1dd98a905d61e1fa0fbfe6d095f&

Birde üstelik linkten deneyin...

Unknown dedi ki...

http://www.akpartiforum.com/dr-riza-nurun-hayat-ve-hatiratim-indir-t147050.html?s=a6fbc1dd98a905d61e1fa0fbfe6d095f&

Birde üstelik linkten deneyin...

PDFCENNETİ dedi ki...

Buradan indiremeyen arkadaslar assagidaki linkten de indirebilirler
http://pdfindirme.com/riza-nur-hayat-ve-hatiratim-pdf/
Vesselam...